over mij

Alexander Fianke - fotograaf

Alexander Fianke

Nieuwsgierig, ideeënmachine en fotograaf. Heeft in dit vak de ultieme gelegenheid zijn creativiteit, meedenken en technisch inzicht te combineren.

Opleiding
Alexander Fianke groeide op in het Twentse Haaksbergen. Tijdens zijn studie aan de MTS ontdekte hij dat hij techniek weliswaar erg interessant vindt maar er meer moet zijn dan dat. Zijn vervolgstudie volgt hij aan HTS bedrijfskunde ‘de Maere’ een commercieel technische opleiding die de verbinding tussen techniek en commercie legt.

Industriële ervaring
Na zijn diensttijd komt hij terecht in de de kunststoftechniek waar hij verschillende commercieel-technische functies bekleed. Het is hier dat hij bedrijven adviseert over het gebruik van kunststoffen in tal van industrieën variërend van bloempotten tot toepassingen in lucht en ruimtevaart. Met ruim tien jaar industriële ervaring op zak besluit hij in 2007 zijn hoge esthetische drijfveer te volgen en van zijn hobby zijn beroep te maken.

Fotografie
Hier vallen alle puzzelstukjes van zijn carrière in elkaar. Met foto’s het verhaal van zijn klanten vertellen geeft hem elke dag weer energie. Het liefst zit hij al in een vroeg stadium met het bedrijf en reclamebureau om tafel om zijn input over de te volgen weg te geven. Door zijn jarenlange ervaring, nieuwsgierigheid en creativiteit is hij op alle niveaus een serieuze gesprekspartner. Zijn klanten zijn actief in de maakindustrie en beseffen terdege dat mensen het belangrijkste werkkapitaal zijn.

Mensen aan het werk is dan ook iets dat in veel van de beelden terugkomt.

Kennismaken!?

Nieuwsgierig geworden? Benieuwd of ik de juiste fotograaf ben voor jullie project. Neem contact op!

Bartokstraat 16
7482 TV Haaksbergen

06 51 92 5996

info@fianke.com

aan het werk en daarbuiten: